петак, 10. фебруар 2012.

“Seksi domaćice“

“Seksi domaćice“


Nejasnoća koja je postojala u razumevanju ženskog sveta, odavno je poznata muškarcima. Odgovor na pitanje :”Šta žena želi? “ još nije otkriven. Ali, pre nego što stigne taj odgovor (  ako uopšte stigne ), danas imamo sve više žena koje se suočavaju sa istom dilemom: Kako pronaći pravog muškarca i zadržati ga?! Ili u prevodu: Šta muškarac želi, kako bi bila bliže njemu, ne samo u početku, nego i dugo vremena nakon prvog sastanka?

 Odgovor, koji sam davao muškarcima kad su imali ljubavne i seksualne dileme je uvek bio: Pitajte žene šta žele, razgovarajte sa njima, nemojte predpostavljati da znate sve ljubavne i seksualne tehnike. Teškoća koja se pojavljivala u nastojanju muškarca da razume svoju “dragu” je bila njegova iskrivljena predstava da on “treba da zna” kako u krevetu i van njega sa jednom ženom ( bez pitanja ) s jedne strane, a s druge u promenljivosti ženske suštine, koja je gotovo uvek bazirana na emocijama. Znači, imali smo muškarca koji je “umislio” da zna sa ženama i žena koja nije “znala” sta želi. Naravno, u jednoj takvoj situaciji, uspevali su samo oni muskarci koji su eliminisali svoja “znanja” i zene koje su “shvatile” sta zele.

Međutim, vremena su se odavno promenila. Više nisu samo muškarci ti, koji se “muče” sa ženama, nego se i žene podjednako muče sa muškarcima. Kako ih osvojiti, kako prepoznati pravog, kako zadržati dobrog momka, kako saznati sta muškarci žele?!
E pa drage moje dame, sa muškarcima je mnogo lakše. Zasto? Zato što su jednostavniji od žena.No krenimo redom.


Prvo, današnji muškarac je u stalnom raskoraku, izmedju tradicionalizma i modernizma. S jedne strane, ne zeli da ispadne tipičan “balkanac”, a s druge ne želi da bude preterano popustljiv. On je u konstantnom strahu koji stil vise “pali” kod žena, da li onaj gde je on “mekušac”, ili gde je “mačo” muskarac? Njemu je očigledno izuzetno teško da bude i ovo i ono ( za razliku od žena ). Njegova psiha to teško “vari”. S jednom nogom je u prošlosti, a s drugom u budučnosti. Ispada da su mu samo genitalije u sadašnjosti, a misliti samo sa genitalijama i nije baš prepametno. Šalu na stranu, izgleda da nam je današnji muškarac jako podvojen ( da ne kazem neurotican ). 


Drugo, priroda žena je da zahteva dosta od muškarca, često i bez reči ( pod parolom: ”Ako je pravi, on će znati šta mislim! – Niko ne može da zna šta misliš ako ne saopštis, a i tada može da slažes ..:).. Današnji zahtevi žena prema muškarcima su veći nego ranije. Bar tako izgleda. Današnjoj ženi je potrebno mnogo više od muškarca, nego sto je to bio slučaj sa mojom babom, recimo. Ona se neprestano nada da će na taj način moći više i bolje da zadovolji svoju “dušu”. Ako pitate današnju ženu kakav joj je muškarac potreban, rekla bi: duhovit, šarmantan, da me razume, pouzdan, iskren, koji će da me prihvata ( po mogućnosti bezuslovno ), koji će da me voli, koji je jako osećajan, ali da nije” mekušac” itd….Neka koja razmišlja jednostavnije će vam reći: Da bude stabilan… ( misleći na sve gorenavedene karakteristike ). Bez ozbira na generalizujući primer, suština je prilicno jasna. One traže mnogo više od muškarca, nego žena iz prošlosti. Smatraju da imaju legitimno pravo na to. I ja se slažem s njima. Ali gde je onda greška?
Pa greška je u njihovim nerealističkim željama i očekivanjima od muškarca. Jedna misao Busera glasi: Bez razloga krivimo žene, one nas ne razočaravaju, nego ideal koji smo o njima sačinili. Verujem, da se ova misao u današnje vreme može lako primeniti i na muški svet. Pa stoga, smanjite očekivanja od muškarca, jer on nije taj princ iz bajke kojeg priželjkujete. A ja vam odgovorno tvrdim da takav princ ne postoji u stvarnom svetu. Zato, stolar, mesar, apotekar, poljoprivrednik, naučnik, političar, doktor, svejedno je , ako je dobar čovek. Nemojte se izgubiti u priči o velikim muškarcima. Takvi ne postoje. Uf, pardon, još uvek postoje, ali u vašim glavama. Neka veliki muškarac bude onaj koji je tu blizu pored vas. Krenite s tim. 


Treće, svi imaju potrebu da se zaljube, ali zaljubljenost vas odvuče u pogrešnom smeru. Vama je lepo, ali to je osećanje koje je trenutno, a vi se nadate da će trajati. Čak verujete da je sa pravim partnerom dostižna neprestana sreća. Čak i da se zaljubite, vaš partner će biti pravi sve do onog trenutka dokle možete da ga “ugurate” u vašu najidealisticniju ljubavnu priču. Vas privlači nepoznato, to vas uzbuđuje, “ložite” se na to, ali niste spremni da patite. A pre ili kasnije, to je neminovno ( kad se stišaju strasti ).Ili, i po ceni patnje, vi bi da radite istu stvar. Da se iznova zaljubljujete. Već sam govorio o zaljubljivanju, pa ću samo još nešto dodati: Zaljubiti se, je lepo, ali voleti je još lepše. Razlika je u tome što je zaljubljeni čovek  u strahu, a onaj koji voli nije. Kod zaljubljenih im je potreban onaj drugi, da bi im smanjio strah, u ljubavi onaj drugi je potreban da bi s njim nešto više podelili...


Četvrto, žene privlače muškarce na različite načine. Jedne koriste svoje zavodničke kvalitete, seksualne veštine, znanja u krevetu. One druge, više vole majčinski. Poštuju i razumeju muškarca, prihvataju ga i vole. Ali gde je nestala ona treća grupa ( ili su već u srećnom braku )?! Gde su žene koje ja karikaturno nazivam “seksi domaćice”? Da budem malo jasniji, to su žene koje imaju sve kvalitete da budu majke ( i one to jesu prema njihovim muškarcima ), ali u isto vreme ne zaboravljaju da budu “kurve” u krevetu. Jer, muškarac voli da ima toplinu doma ( koju je imao kod svoje majke ) s jedne strane, ali s druge strane da se “rasplamsava” strast u krevetu. Ima li šta jednostavnije od toga?
Mozda bi jedan primer iz ordinacije dr Bojovića, vama slikovitije predstavio tu vrstu žene. Naime, kad je u ordinaciji došla jedna sredovečna žena iz Surčina, prilikom razgovora o njenim ljubavnim i seksualnim životom ona nam je rekla: Ja uopšte ne brinem o mom muškarcu, da li će me izneveriti ili ostaviti. Ja sam prilično sigurna, jer kad on dodje s posla ja mu dam ručak ( napapam ga kao bebu ), pa posle ga povalim u krevet, iscedim mu zadnji atom snage ( kao limun ), i on posle zaspi. Gde će da ode?! Meni je sve to jednostavno, tako da ne brinem za svoj brak. 

Današnje žene ne žele da daju. Davale su njihove babe, tetke, strine, ujne…Dosta je bilo. Oni sada preuzimaju komandu u svojim rukama, nadajući se da će tako pronaći svoju ljubav. Nažalost, ne može ljubav da raste u neslobodi, ne može da se razvija sama od sebe, ne može da očekujete da vam je neko da, a da vi  ne pružite ništa ( ili samo malo užitka u krevetu ). Ne, nije dovoljno da tražite od muškarca, morate da tražite i od sebe. Jer je to put za vašu sreću. Pustite muškarce, oni su dosta grešili u prošlosti, nemojte da mislite da su bili veoma srećni. Ne zauzimajte njihove stavove iz prošlosti, bili su pogrešni.

Ne pokušavajte da se takmičite u vezi, da dominirate…Budite ljubavni, senzualni, seksualni, sa poštovanjem, sa dobrotom u duši, sa radošcu u srcu. To će vam otvoriti put do muškarca. Put će vam se sam pokazati, ali najpre volite.

P.s. Traume u vašoj duši niko ne može izlečiti osim vas samih. One su pogodne za zaljubljivanje, ali su otrov za ljubav. Najpre ih rešite, izbacite smetnje na putu, preuzmite odgovornost, pa će muškarci biti lako svarljivi za vas. Sada, u ovakvom stanju vašeg bića, oni su prevelik zalogaj.



Нема коментара:

Постави коментар

PREDIGRA TOKOM SEKSA - KOLIKO VAM JE STALO DO NJE? 1. Predigra je uvertira u seksu, ali se čini da je muškarci i žene ne dož...