субота, 18. септембар 2010.

Neprikladna “ljubav“: Mlada devojka i “deda“


Neprikladna “ljubav“: Mlada devojka i “deda“



Kad je ljubav u pitanju, kaze se da nema granica. Nisu bitne godine partnera, nije bitno njihovo zanimanje itd. Da li je ona mlada a on star, dal je on pekar a ona ministar, dal je on direktor neke kompanije, a ona brucos na fakultetu, nema veze. Vazno je da se oni “vole“.
Da li se i kolko vole, i ko koga voli u tim relacijama, veoma je vazno pitanje.
Ali odgovor nije uvek jednostavan. Analizirajuci ljubav u danasnjim drustvenim tokovima dolazimo do jedne teze da je ona svojevidna refleksija potrosackog drustva, i da se ne moze posmatrati van tog konteksta. To bi znacilo da, ukoliko me volis onda si duzan da mi pruzis, ali ne bilo sta, nego ljubav koju ja trazim. E sad, kakva je ta ljubav? Materijalna, naravno. Ne moze biti drugacija, kad se osobe socijalizuju u takvim uslovima.
Ali zasto je danasnjim devojkama stalo do te ljubavi, a ne do one duhovne, prave, gde su pratneri zaista istinski povezani na jedan intiman nacin, bez posredstva ( materijalnih stvari ).

Ljubav koja se odrzava poklonima vecito je gladna – velika je misao koja u danasnje doba gubi na znacaju.

Pod uticajem globalnih tokova, ljudi su se okrenuli egoizmu, jos vecoj prijatnosti, koja bi se javila usred kupovine i gomilanja odredjenih stvari. Javila se teznja ka posedovanjem, a ne ka tome da se bude neko i nesto. Danas je bitno imati, a ne biti.
A da li mlade devojke koje stupaju u odnose sa starijim muskarcima zele da imaju, ili da budu neko i nesto. Koji je njihov glavni motiv? I jedno i drugo, to jest, kad ti imas neku stvar ( a sebe posmatras kroz sociva potrosackog drustva ) onda ti se dozivljavas kao neko i nesto , ali i obrnuto, kad si neko i nesto, onda imas i sve ostalo.
Adolescentkinje koje jos nisu postale pishicki zrele kao osobe ce vise poklanjati paznju na to da imaju trenutno, kako bi zadovoljili njihove najrazlicitije potrebe ( od sitnih stvarcica, do voznje skupocenim automobilima ) i oni ce kod starijeg muskarca uvek naci mogucnost da se docepaju tog cilja. Naravno, na duge staze ih to ne usrecuje, shvataju da je potrebno nesto vise od toga ( ljubav koje njihove drugarice imaju, a njih je zaobisla ?!)
Ove druge, koje jesu zrele, njima je bitnije da budu nesto i neko vise u drustvu, pa se vezuju za starijeg muskarca, kako bi popravile svoj status i ugled, ali i zbog intelektualne harizme i iskustva koje ti muskarci imaju.

Jasno je da u su motivi kod zena u ranom i kasnom uzrastu razliciti, sto je i normalno zato sto s godinama ( zahvaljujici iskustvu ) se razvija sasvim drugacija percepcija stvarnosti i zivota.

Medjutim, ono sto nije normalno, je upravo to vezivanje, koje je nepodudarno, ne samo u godinama, nego i u afinitetima. Tu nema nikakve slicnosti. Stariji muskarci nalaze ljubav i seksualno zadovoljstvo u tim zenama ( devojkama ) , a ovi nesto sasvim drugo, zadovoljenje sekundarnih i tercijarnih potreba, koje ama bas nemaju nikakve veze sa ljubavlju i seksualnim uzivanjem.


Svaka osoba ima pravo da radi sta hoce, ali nema pravo da trazi ljubav na pogresan nacin. Ne zbog drugih ljudi, nego zbog nje same. Ona ce biti nezadovoljna i nesrecna. Uvek je tako na kraju, bez izuzetaka.
Neka imaju ovo u vidu sve devojke koje su motivisane da na taj nacin udju u ljubavne relacije.


I zapamtite: najstabilnije i najsrecnije su one veze gde su partneri slicni: u godinama, u obrazovanju, u materijalnom statusu, u afinitetima i sklonostima. Razlicitost izmedju partnera moze da bude interesantna i lepa, ali samo na pocetku, a slicnost je ta koja vodi ka dugotrajnom i skladnom odnosu iz kojeg proizilazi potpuna sreca.
 J.F. 15.9.2010.

1 коментар:

PREDIGRA TOKOM SEKSA - KOLIKO VAM JE STALO DO NJE? 1. Predigra je uvertira u seksu, ali se čini da je muškarci i žene ne dož...