недеља, 17. октобар 2010.

Spisa o zeni

Spisa o zeni

Namenjeno muskarcima

Mnogi od nas( muskarci ) ne poznaju zene.Ne zato sto ne zele ( iako ima I takvih ), nego zato sto nam to tesko ide od ruke. Ali ima I mnogih koji smatraju da su ih dobro “upoznali”. Ali, pre nego sto pocnem sa mojom dubljom analizom suprotnog pola, zelim se ograditi, I reci da nemam nikakvih negativnih intencija prema zenama, naprotiv, ja ih obozavam ( zato I pisem o zeni ), pa se nadam da necu biti pogresno shvacen.


Zena i upoznavanje

Glavno pitanje glasi: postoji li neka mogucnost da se zene upoznaju t.e. da njihovo ponasanje bude predvidljivije? Odgovor je izricit: NE

Ne zato sto vi niste dovoljno dobri, ne zato sto vam nedostaje neko pomocno sredstvo, ne zato sto vi to ne zelite, jednostavno je to nemoguce. Mozete se truditi, zeleti iz dubine duse, ali prosto je to nemoguca misija. No, opet nam se neizostavno namece pitanje zasto?

A odgovor glasi:Zato sto Zene ne poznaju same sebe…Da, upravo tako. Cak I kad pomisle da su dobro spoznale svoje osobenosti, cak I kad su ubedjene da postupaju u skladu s tim, u odredjenoj  situaciji te osobine kao da ne postoje..
I neka vas ne cudi, zena je momentalno bice….Ona nema trajnu psihicku konstrukciju…
Njeni stavovi su varijabilni I direktno zavise od date situacije…Zato sto je ona promenljiva, zato je I njoj tesko da samu sebe upozna.S toga sledi da ako ona ne poznaje sebe, kako je moguce da je mi upoznamo?  Za “upoznavanje” je potrebno poznavati sebe, biti iskren u komunikaciji i dosledan u ponasanju. Cak I da pretpostavimo da ce zena biti iskrena ( sto je takodje tesko, s obzirom na promenljivu memoriju ) , ona nikako ne moze biti dosledna…Za ovo poslednje potrebno je da ono sto znamo o nama, prenesemo recima I najvaznije, da se pridrzavamo izrecenog. Ali kako ona ne zna mnogo o sebi, a ono sto prica zavisi od situacije, proizlazi da je prosto nemoguce da  se pridrzava izrecenog.Sledi da ona ne moze biti dosledna. Ali to je logican zakljucak. ( koji vazi samo za muskarce, ne I za zene ).
Vidite, glavni problem u musko-zenskim odnosima je zena.
Ona nije problem sama po sebi, ona to postaje u relaciji s muskarcem. Reci da je zena komplikovana za muskarca, je malo, ona je previse slozena I za nju samu.
Kako sad to?
Pa fino, potrudite se da udovoljite zeni, da joj slozite sve kockice na broju, da radite sve kako ona zeli , na kraju ona ce se opet osecati nezadovoljno( dobro, u pocetku ce biti zadovoljna, ali to nece potrajati dugo ). Pa logicno pitanje glasi:
Kako je to prosto moguce?
Ako pitate nju, ona ce vam dati neki glupi razlog ( najcesce u vezi sa njenim  trenutnim stanjem, koje nema veze s
vama,ili ce vam reci” ne znam “), a vi necete prestati da se ispitujete sto je do toga dovelo….

E pa prijatelji moji, odgovor je nista. Bas nista.
Iako pitanje koje sam postavio deluje logicno, odgovor nikada ne moze biti logican kad je u pitanju zena..Zena ne poznaje musku logiku, kao sto I muskarac ne zna da za zenu nema logicnih stvari..Ona ne trazi logiku u stvarima, kao muskarci..
Ona prosto menja svoju igru I poziciju neprestano ( a tu nema nikakve logike, niti povezanosti ). Vi je nikako ne mozete pratiti. Probajte, ispasce te iz igre, pre nego li sto krenete.. Cak I ako pomislite da je dobro pratite, varate se… Zenu nikad ne mozete pratiti.
Ona ima svoju nedokucivu sustinu, nesto sto u prvo vreme privlaci muskarca, ali kako zivot trazi predvidljivost, ona ubrzo postane nocna mora za svakog muskarca…
Niko ne zeli da mu neko bude “nocna mora”, a najmanje zeli da mu to bude njegov partner. Ali u zivotu to se neretko desava. Pitajte mnogo muskaraca I svi ce vam se pozaliti da ne razumeju zene.Dobro, neko ce se pohvaliti kako mu sve ide lako, ali verujte, on laze samog sebe. Mozda mu je trenutna situacija ekstaticna, ali I njega ceka prava realnost.
Vidite, zene nam to ne cine namerno. Oni cak I nisu svesne sta nam cine.
Oni samo rade ono sto osecaju. A kako su osecanja prolazna kategorija, one cesto menjaju I svoje stavove I ponasanje.Znaci, kad se promene date emocije, promeni se I njihov odnos prema nama. Njihova fokusiranost na emocije nije losa stvar, lose postaje kad one nesvesno postanu vodjene pod uticajem emocija. Emocije su ok, ako se razumno postupa s njima, ali oni cesto dovode do pogresnog izbora, ako nisu razmatrani u domenu svesnosti..Mislim da zene retko kad osvetljavaju njihove emocije I retko kad su svesne kako te emocije uticu na njihovo ponasanje…
Da prikazem to malo slikovitije:
Ako je zena obecala svom muzu da ce sutra skuvati pasulj,  kad je otisla sutradan na pijac da kupi pasulj, videla je usput neku interesantnu stvar za nju koju je“odavno” planirala da  kupi ( a nikako da to uradi )I iako joj ta stvar nije neophodna ona je kupuje nesvesno, a posle naknadno razmislja sta ce da spremi suprugu  ( I sta ce da ga slaze ). Ali, veoma interesantno je sto za nju to ne pretstavlja preveliko opterecenje, cak I ne misli da je uradila nesto pogresno ( pod izgovorom: jesce pasulj sledece nedelje, a jeo je I prethodne ), ona vodjena svojim trenutnim emocijama prouzrokavanih sto je neposredno videla tu stvar ( kao da se nece pojaviti nikada vise!), projavljuje ponasanje koje vrlo verovatno moze da dovede do konflikta s partnerom.
E sad dolazimo do kljucne stvari u muskom-zenskim odnosima, a to je konflikt izmedju muskarca I zene.
To sto je za muskarca konflikt, za zenu je prosta razmena razlicitih stavova. Normalno, muskarac je besan zbog trenutnog stanja ( sto nije dobio obecani pasulj ), ali zena ne smatra da je to nesto strasno( jesce nesto drugo )…No, ona ne shvata musku logiku, da je to stvar dogovora, postovanja partnera, a ne prosta situacijska igra. Za muskarca je to dovoljno ozbiljna stvar, a za zenu igra koja zna da ce se zavrsiti kad muskarac iskali svoj bes. Ona je potpuno ukljucena u toj igri, razmenjuje reci  s partnerom, u cilju njegovog umirenja.. Ako je za njega to previse mucna situacija ( I ako se to cesto desava ), on je u stanju da potpuno “poludi” generalizujuci datu stvar na celokupnu njenu licnost, a tada je vec situacija otisla u “pogresnom smeru”. Ona tada pocinje da brani njenu licnost ( opravdano ), ne shvatajuci sta je zapravo dovelo do njegove burne reakcije.. E to je glavni problem.. Morala je znati sta ce to prouzrokovati..Ali kako? Kad je za nju to nesto normalno ( da se pojede bilo sta )..Ona ne shvata musku logiku…Ponavljam, ona ne shvata musku logiku.. Kad bi shvatala nacin na koji muskarac razmislja, a jos vise kad bi prostudirala nacin na koje njene trenutne emocije uticu na njeno ponasanje t.e. kad bi razvila svesnost za svoje posledice na ponasanje koje imaju njene momentalne emocije, ona bi mozda   promenila celokupni musko-zenski odnos. Ali ona to ne shvata..
Smatram da je to prevelik zadatak za nju. A muskarci ga ne mogu resiti umesto nje. Cak I ako se potrude da joj pomogne, to uvek ima suptotan efekat..Zene postaju tvrdoglave kad im muskarac otvori oci.One ne zele da priznaju da su bile “slepe”, t.e. da su nesvesno postupale prilikom zivotnih situacija.Cesto se desi da vam one klimaju glavom, ali se njihovo ponasanje nece  promeniti..Cak I kad budu trpele jake negativne posledice.
Oni se jednostavno ne boje muskarca. One su prilagodljiva bica, pa ako ne uspeju sa jednim, uspece s drugim, ili s trecim muskarcem..A I kad ne budu uspele, one ce ostati same I to ce podneti mnogo bolje nego muskarci.

Muskarci ne mogu ziveti bez zena, najvise zbog seksualnog zivota. Zene pak, s druge strane ne mogu ziveti bez muskarca, zato sto je prosto glupo da ona bude sama,a drugarica udata.To je prosto besmisleno..I ako je u potrebu za suprotnim polom, muskarac vodjen ( I zaveden ) seksualnoscu zena, glavni izazov za zenu ( kad je u pitanju muskarac ), je njena udata prijateljica. Da, to je za nju neizdrzljiva situacija. Ona je tada strasno ljubomorna, zavidna, a I besna na sebe. ( sto se jos to nije dogodilo njoj ).Ona ce sve uraditi da se sto pre nadje u slicnoj situaciji, ili ce na indirektan nacin uciniti da njena prijateljica prekine odnos s partnerom.

Zena  previse ocekuje od muskarca. A kad je pitate sta je to konkretno, ona ce vam reci : da je dobar,pouzdan, sarmantan, da ume da me nasmeje, da je otvoren, iskren….itd….A ja vam garantujem da zene ne zele takve muskarce. One ih zele, al samo kao prijatelje.Ne kao partnera. Muskarac koji ima date osobine vrlo brzo ce doziveti kraj sa zenom koja zeli takvog muskarca. Paradoksalno zar ne?
Muskarac je emotivno bice.Mnogo emotivnije od zena. Samo se krije iza svoje maske. Upravo zbog zena. Zato sto one ( zene ) nikako ne znaju da se snadju s muskarcem koji ima sve emocionalne karakteristike koje one traze.
Logicno pitanje koje sledi je: Jel znaju one sta traze?
Ili  ono cuveno slicno (Frojdovo) pitanje: Sta zene zele?
Verujte mi, ja nisam Frojd, ali ubedjen sam da ni one same ne znaju. To se nadovezuje na ono da one uopste ne poznaju sebe.
Ako sve uzmemo u obzir ispada uzaludno sto se muskarac uopste trudi da zadovolji zenu.
Ako zena ne zna sta zeli, t.e. ako prica da joj  je potrebno jedno, a trazi drugo, proizilazi da je muskarac uvek na “pogresnom putu”. I neka vas ne cudi sto muskarci koji se manje trude da udovolje ( zadovolje zene ) imaju bolje uspehe. Pa oni, slucajno pogadjaju ono sto zenu najvise privlaci, a to je nepredvidivost. Muskarci koji daju sve od sebe ( kako bi zadovoljili zenu ), na pocetku su interesantni zeni, ali brzo postaju nezanimljivi.Oni postanu previse ocigledni I prediktivni za zene, a to je za njih neizdrzivo. Ovi drugi koji ne razmisljaju o zadovoljstvu zene, svojim spontanim ponasanjem ( koje nije u funnkciji da zadovolji zeni ) ponekad zadovolje, al cesto I nezadovolje zene. Upravo ovo zadnje ( kad ne zadovolje zenu ) , je toliko seksualno nadrazujuce za zenu, da ce se kod nje reaktulizovati memorija ( pojaviti secanja ) kad je bila zadovoljna s datim muskarcem, da ce ona srecno cekati sledecu situaciju. E kad se ona desi, tad je muskarac “kralj”. Glavna poenta je sto “kralj” mora cesto da silazi  s trona, kako bi ostao kralj ( to je da se ne ponasa previse darezljivo prema zeni uvek ).
Paradoksalno zar ne?
Jeste, ali I sama zena je paradoksalno bice.
Zena u nezadovoljstvu s muskarcem gleda svog muskarca, a kad je isuvise zadovoljna, ona okrene ledja… Ne pitajte zasto, odgovor je poznat: Ona voli nepredvidljivost.
Posto je ona nepredvidljivo bice, jasna je analogija da voli to sto je deo nje.
Znaci, muskarci moraju da budu sto vise nepredvidljivi sa zenom, kako bi njihova veza bila predvidljiva, t.e. kako bi njihova veza imala dobre prognosticke karakteristike.
Nemojte me shvatiti pogresno, pa da dovodite u pitanje vasu sigurnost I zivote, time sto cete zeleti povecati dozu nepredvidljivosti. Na kraju, to vam nece biti od koristi.
Ono sto je potrebno, je da zenu nikada ne uzimate previse ozbiljno, da ponekad delujete I u suprotnom smeru ( iako ne znate zasto ), da je ponekad pazljivo slusate, ali I da je prekidate, da dozvolite da ona bude ljuta, ali I da vi budete ponekad besni….Da vam je stalo da je srecna, ali da se ne uzbudjujete previse kad je nesrecna, da zelite da se zabavlja, ali I da joj uskratite mnoge zelje, da ste smireni kad je ona uznemirena, a da ste ljutiti kad je ona stalozena….Nikako nemojte da idete u njenom smeru, osim ako nemate bas cvrste razloge za to.
U svakom slucaju, treba da stvorite konfuziju kod zene, u kojoj se ona najbolje snalazi.
Ona voli stvari koje  su joj nejasne, voli da razmislja zasto ste takvi kakvi sto ste, jednostavno vas voli zato sto vas ne razume. Ne smete dozvoliti da vas zena “procita” u celosti. Pod time podrazumevam da nikad ne treba da otvorite sve karte sa bilo kojom zenom.. Ona ce vam reci da voli otvorenost, ali u sustini trazi tajanstvenot. Zato je nemojte slusati. Reci ce vam da voli kad ste nezni s njom, a u stvari vise voli da ste grubi.
Zato je nemojte slusati. Zelece da joj masirate stopala, a u stvari zeli seks. Zato je nemojte slusati.
Kad bi zene tacno znale sta zele, jedina stvar bi bila da muskarci lepo slusaju..
Ali iskustvo nam je pokazalo da to I nije bas tako.
Zene zele bas suprotno od onog sto pricaju.Paradoksalno zar ne?
Ispada da zene nesvesno pretpostavljaju da je muskarac dovoljno mocan da protumaci njihovu sustinu. E pa nije. Cak I da je zavrsio psihologiju, I da mu je uza specijalnost musko-zenski odnosi, on je nemocan da protumaci zensku sustinu.
Ona je neponovljiva.Ima toliko razlicitih zena na ovoj planeti, ali njihova sustina je ista.
Sve do jedne su nepredvidljive. Mozda je neka na pocetku predvidljivija od druge, ali na kraju svi dolaze na isti nivo..Uostalom ne moram da vam ja objasnjavam, dovoljno je da pitate muskarca koji je vec dugi niz godina u braku.

Ako svi podatci ukazuju na to da su zene nepredvidljive, odakle onda proizlazi nasa ( muskarceva ) zelja da predvidimo I jasno razumemo njihovo ponasanje.
Da li je to mozda nasa nesposobnost da prihvatimo zenu takvu ili  ne prepoznajemo tu njenu bitnu I sustinsku karakteristiku?
Kako  da je, muskarcima preostaje da se sto pre pomire s tom cinjenicom, kako bi mogli da ostvare zadovoljavajuce odnose sa suprotnim polom.
Ono sto je uvek dramaticno u musko-zenskim odnosima je sto se zene zale na neke osobenosti kod muskarca, a I same nisu svesne da upravo te muskarceve karakteristike na poseban nacin zacinjavaju njihovu vezu.. Odstranite te crte, dobicete muskarca koji nije pozeljan za zenu. Zena ne zeli takvog muskarca. Ona zeli muskarca kojeg ne poznaje dovoljno. Ona zeli muskarca kojeg nikada nece  upoznati do kraja. Na taj nacin ona odrzava pocetnu iluziju stvorenu za doticnog muskarca, a to je upravo ono sto je najvise uzbudjuje. Nju uzbudjuju nepoznati stvari. Nedokazane reci. Suprotne teze. Sve sto je tesko razumljivo. To je za nju dovoljan izazov. Ne zeli ona slusati iste price. Osim ako nisu od nekog drugog muskarca ( sto se automatski  ne vrednuju kao iste ).
Ona trazi neponovljive stvari. Ona se raduje neocekivanim situacijama. Igre obrta.
Trazi muskarca koji je iznenadi kad ona nije ni slutila da se moze to dogoditi.
Sanja da ima muskarca koji ce citati njene misli I osecanja. U sustini ona I nije razgovorljivo bice u pravom smislu te reci, vise zeli da prica o nesustinskim stvarima, nego o dubinskim pitanjima.
Ume da klima glavom kad se dogovara, ali da ne ispostuje ono o cemu se dogovarala.
Ne, nije ona kriva. Jednostavno ona tako funckionise.
Ona je nesvesno- emocionalno bice.
Njena racionalnost je situacijski uslovjena.
Njen moral zavisi od njenog trenutnog cilja.
Ne bira sredstva da dodje do cilja.
Kad se zadovolji, zadovoljstvo joj ne traje dugo.
Najvise joj znaci seksualno zadovoljstvo, zato se svaki muskarac mora potruditi da bude dobar ljubavnik.
Pitajte zenu sta zeli u seksu, ucinite to, ponavljajte situacije koje su joj se svidele, ali ipak unosite nove momente…Zena ne podnosi monotoniju, niko je ne podnosi. Ali narocito zena..
Ona je toliko netolerantna prema monotoniji, da to uvek morate uzeti ozbiljno.
Ne kazem da uvek morate biti cirkuzant u kuci, ali se trudite da menjate svoj zivotni scenario, pogotovo kad vidite da je zena relativno zadovoljna il nezadovoljna. Znaci, pravite prelaze, razigravajte situaciju, I ne bojte se konacnog ishoda..( osim ako ne zelite da ode od vas J))))
Zena voli muskarce koji su intelektualni, ali jos vise voli dobre prakticare, posebno u krevetu.
Zasto joj je krevet toliko bitan?
Ona cesto ne prica o seksu otvoreno, ali ga istinski zeli. Ona ne zeli previse napadne muskarce, ali voli napadne muskarce.U krevetu ona realizuje njene zelje, koje najcesce nisu seksualne. Ali to se uvek desava posle orgazma. Znaci, zeli seks zbog orgazma , ali najvise zbog mogucnosti da ostvari dominaciju nad muskarcem I servira neke vazne teme koje se ticu nje same…
Kad je pozovete na kafu kod vas u stan, a vi niste sigurni da li ce doci do seksa, ona se vec psihicki pripremila za tu situaciju, pa u zavisnosti od trenutnog kretanja celokupne atmosfere, moze se odluciti za seksualni odnos ili ce odloziti za neki drugi put s vama il sa nekim drugim partnerom.
Zapamtite, sve ono sto zena ne potencira, njoj je mnogo bitno.Zena najmanje potencira seks, al je upravo to nesto sto je njoj najbitnije.

Zena vas najvise voli kad vas najmanje zna. Cim vas upozna, polako pocinje njeno odjubljivanje. Ne dajte da vas upozna nikad!

Zena retko zavidi muskarcu. Ona zavidi drugim zenama sto imaju takve partnere.
Smatra da su druge “bolje prosle”.

Ako je zena zadovoljna sto radite neke stvari sto nemaju veze s njom, to je zato sto ona ocekuje za uzvrat realizaciju nekog njenog cilja.

Ako se upustite u avanturu da razumete zenu, shvaticete da vam to I nije bila najbolja ideja…Jednostavno to je previse tezak zadatak za svakog muskarca.
Da biste uspesno resili taj zadatak, potrebno je da razmisljate “zenskom logikom”, a kako znamo da zene I logika nemaju nista zajednicko, unapred ste osudjeni na neuspeh.

Zene vole muskarce koje su sto je moguce nepredvidljiviji….Povecajte stepen nepredvidljivosti I bicete uspesni sa zenama. Ipak imajte na umu da ne preterate..
Ekstremi su takodje neprihvatljive za zene.

Mnogi ce se pitati: postoji li neko resenje za zene?
Univerzalni nacin ophodjenja sa zenama je neprihvatljiv.
Sabloni jednostavno ne pale. Ili bolje receno, kod neke zene pale a kod druge ne.
Od cega to zavisi?
Od trenutne situacije.
Kao sto smo rekli zena je momentalno bice. Ako je raspolozena za vas tip ( uslovno receno ) price, ona ce vas uzeti ozbiljno. Ali ne budite bukvalci, to nece dovesti do uspeha sa drugom zenom, pa cak I sa istom u drugoj situaciji.
Zato ja ne zameram upornim muskarcima. Oni kao da znaju ( a znam da ne znaju, samo jako zele datu osobu )  da ce kad tad  ( kod ove ili druge partnerke ) biti prihvaceni.
Vidite, ako zena jednom nece, to ne znaci da nece.Njeno “Ne” nije aposlutno “Ne”.
Trenutno ne zeli.Mozda nece zeleti  i u buducnosti (ako njeno raspolozenje u trenutku dok ste joj pricali nije bilo zadovoljavajuce ),pa je stvorila izuzetno negativnu sliku o vama ( ili ako je pogresno protumacila odredjene znakove ) ali je vrlo verovatno da ce vam dati ponovo sansu, samo ako pratite njeno raspolozenje.
Ako je ona trenutno dobro raspolozena, verujte mi, veci su vam izgledi za prvi kontakt..
A posle zavisi od mnogo faktora.
Nabrojacu nekoliko:
Prvo, morate biti u dovoljnoj dobroj relaciji sa ostalim devojkama.Ona ce uvek njih doziveti kao potencijalnu konkurenciju, a to je dobro za vas.
Drugo, morate biti dovoljno interesantni ( intelektualni ), da pricate koncizno I sa dovoljnom kolicinom humora, ali nikako da preterate ( da ne postanete opsednuti s tim kako cete je zavesti- znaci mora da izgleda kao da vam I nije bas previse stalo do nje )
Trece, trebalo bi izbegavati cesto da se vidjate na pocetku ( s tim cete pojacati zelju kod nje )- znaci sto manje da “silujete” da se dese neke stvari..
Cetvrto, kad dogovorite susret nastojte da to bude nesto sto njoj prija ( romanticna vecera ili  nesto slicno )
Peto, budite konkretni, stavite joj do znanja da je zelite, ali ne prelazite granice koje je ona zacrtala ( ipak pokusajte, ali miroljubivo )….

Nakon ovoga, trebalo bi da pocnete da razvijate partnerski odnos, ali imajte na umu da ovo nisu univerzalna pravila….Svaka zena ima svoju sustinu, tako da je morate sami prepoznati, ali vasa nepredvidljivost, sa dozom humora, intelektualnosti i seksualnog naboja, trebalo bi da da dobre rezultate..

Jedno od mnogih pitanja vezano za zene glasi: Da li treba zeni verovati?
Vrlo delikatno pitanje, na koje je tesko dati izricit odgovor..
Ali probacu to ovako predstaviti..
Zena ima selektivnu memoriju ( pamti ono sto njoj ide u prilog ), ima varijabilnu psihicku konstrukciju ( odtuda proizlazi njena prilagodljivost ), pa sledi da je tesko imati duboko poverenje u nju. S druge strane, zene uvek mnogo polazu na poverenju I iskrenosti, pa I odtuda se moze javiti odredjena sumnja u njihov posten odnos prema zivotnim situacijama. Ipak, smatram da zene nikada ne lazu sa ciljem da slazu, nego njihovo neprimerno ponasanje,prouzrokavano nesvesnim emocijama, ih dovodi da slazu, a posle I da brane svoj stav koji ( I oni same znaju ) nije bas previse opravdan.
Ali one nikada nece priznati da su lagale, zato sto njihova memorija se polako  menja sa novonastalim situacijama, pa najcesce I nisu svesne da su slagale ili bolje receno ne dozivljavaju to kao laz..
Njihovo ponasanje je odredjeno trenutnim emocijama I upravljano zeljom da stignu do cilja.Taj cilj je takodje promenjiv, ali do njegove realizacije one ne biraju sredstava.

Znaci, zeni je tesko verovati, ali to ne znaci da  ne treba  graditi posten odnos sa zenom.
Bitno je prepoznati da li su kriticne situacije ( kad nas laze ) sustinski vazne za samu vezu I njen opstanak, ili su to situacije koje ne ugrozavaju nas I nasu vezu.
Ako procenimo da nas lazu oko necega sto smatramo da je sustinski deo veze I zajednice, onda nemamo previse izbora, nego pronaci drugu zenu ( sa nadom da nas nece lagati oko sustinskih stvari )…


Zena je sama  po sebi fascinantna. I muskarac se tesko nosi s tim.
Omogucite muskarcu da bude pored prelepe zene I on nikad nece prestati sa stvaranjem iluzije o kvalitetima te zene. Zena je svesna toga, muskarac nije.Zena je “budna’, on “spava”. On je “nemocan” kad je u blizine lepe zene. Tada on postaje “drugi covek”. Da, u tim trenutcima zapocinje celokupna transformacija u psihickoj konstrukciji muskarca, tako da on postaje vodjen trenutnim impulsima ( nagonima ) I stvara idealizovanu sliku te zene..Znaci, muskarac je “nesposoban” u relaciji sa zenom koja mu se dopada. Jednostavno, njegov nagonski deo pocinje da prevlada nad razumskim, s tom jacinom, da je muskarac ubedjen da stvari drzi pod kontrolom, a u sustini, on je daleko od te pozicije.
On veruje da je dovoljno razuman u tim trenutcima, ali nije. Zena je svesna te cinjenice, I stvara situaciju koja njoj odgovara. Od nje zavisi u kom pravcu ce se kretati stvari.
Muskarac tu nema nikakvog udela. On je vec na samom startu bio u podredjenoj poziciji.
Ali I pored te cinjenice, ne zelim da krivim muskarce. Jednostavno, priroda je uredila da se muskarac fiksira na fizickom izgledu ( u musko-zenskim odnosima ) I da na toj osnovi “vidi” ( koliko je to moguce, posto mu je “vid’ znacajno oslabljen ) ostale karakteristike kod zene. Zbog toga on cesto biva prevaren I razocaran u zenski pol.

Zene se ne fiksiraju na izgled. Njima je bitna muska harizma. Ako me pitate sta bi ona trebala da znaci, tesko je da cu znati da vam dam pravi odgovor… Ali uvek je to nesto sto je intelektualno, nedoreceno, intrigantno, ne bas sasvim jasno, nepredvidljivo, s dozom humora….
Zene vole muskarci koji ih “ intelektualno zagolicaju “, a posle prekinu da pricaju o tome. Zena je radoznalo bice. Treba da joj ostavite prostora da njena radoznalost raste… Nemojte nikada u potpunosti da zadovoljite njenu radoznalost, zato sto ce vam ona okrenuti ledja. Potrebno je polako da joj rasplamtavate mastu, ali nemojte realizovati sve njene mastarije…Igrajte na kartu radoznalosti I bicete pobednik uvek.
Kad su pare u pitanju, zena je previse slaba.Ona lako padne u iskusenju da potrosi novac.I ne mari za posledice. Bitno je da je ona zadovoljila trenutne emocionalne impulse, kao kad pijanac koji prolazi pored kafane, uvek mora da svrati I popije neko pice.. Zena ne moze da odoli iskusenju… Ali to nikako nije muskarac… To je uvek nesto drugo.. I kao dete koje ne moze da obuzda sebe kad zeli sladoled, tako I ona ne moze da kontrolise svoje nesvesne emocionalne impulse.Ona ne zna  s parama. Ona je laka na pare, iako to ponekad ne izgleda tako. Zene vole pare, ali se ne muce kao muskarci u procesu sticanja.
One , uvek direktno ili indirektno dodju u situaciju da imaju novac I da ga trose, ali da budemo iskreni, nikada se nisu posteno preznojili kao muskarac ( cast izuzetcima).Muskarac je taj koji radi, kako bi te pare potrosio na zenama. Zene kad rade trose novac na sebe. I to najcesce na garderobu (I uvek pod izgovorom da  vama bude lepa!- a nikada se nije doterala kod kuce ), kako bi bili uvek privlacni kad izadju van kuce I u kontaktu sa “konkurentkinjama” ( pripadnice istog pola ) zauzmu sto je moguce bolju poziciju.. Ona se neprestano uporedjuje sa njenom prijateljicom ( suparnicom ), I ne moze da podnese kad je “ova” kupila sebi nesto, a ona sebi nije ( jadna ona! ).Ona ne vidi sta je njen momak njoj kupio, ona se obazire na to sta je momak njene drugarice poklonio. ( njenoj drugarici ). I uvek smatra da je ona mogla da dobije nesto slicno, I na kraju uvek pati zbog toga.
Vidite, zena mora du bude lepa. Ona je odavno shvatila da je to njen najveci adut kod muskarca. Ali problem nastaje kad ona koristi tu situaciju kao alibi za njene nepromisljene kupovine, koji kad dublje analiziramo, nemaju nikakve sustinske veze sa njenom lepotom. Ona je lepa muskarcu sama po sebi, a pun garderober je znak njene potrebe da stalno bude u korak sa konkurentkinjama I njene “psihicke istrosenosti”…Zato sto sopingovanje kao jedan novi vid  ( uslovno receno ) psihoterapije ili kvazipsihoterapije, nametnut preko mas-medija, uvek ima negativne posledice.. Donosi trenutno zadovoljstvo, ali na duge staze povecava nezadovoljstvo.

 Zena nesvesno oseca da stalno treba biti pozeljna, I ona uvek igra na sigurno.. Ako joj dosadite, ona uvek ima alternative…Ona vec ima stvorenu poziciju u njenom mikrosocijalnom svetu, pa ne libi  da se ubrzo upusti u novu vezu.
Ona je vec imala “ponude” , posto ona stalno pazi na svoju lepotu.
Kad je lepota prati, ona zna da je na sigurnom putu. Zato ona toliko polaze na svojoj lepoti. I verujte mi, nista na ovom svetu joj ne obezbedjuje bolju poziciju, od njene lepote.
Muskarac je slab na zeninu lepotu, ona to zna, I stvara situacije koje idu njoj u prilog..
Muskarac je tu samo obicna pratnja. Klasicni statista.

Zena moze da voli svog muskarca, I to dosta jako…. Ali kad raskine odnos( ili kad je odnos pri kraju ),ona mnogo brzo predje u drugi odnos, pa cak I da razmislja za ozbiljnu vezu, iako nije jos ni rascistila sa prethodnim emocijama… To je tako, zato sto je ona prilagodljivo bice, pa koristi sve moguce adaptibilne mehanizme kako bi se zastitila u novoj situaciji.Njena psiha je “plasticnija” od muskarceve, I ona se sa lakocom  privikava na novu zivotnu sredinu….


Nastavice se :)
1 коментар:

  1. pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao tako čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

    ОдговориИзбриши

PREDIGRA TOKOM SEKSA - KOLIKO VAM JE STALO DO NJE? 1. Predigra je uvertira u seksu, ali se čini da je muškarci i žene ne dož...