петак, 1. октобар 2010.

“Zadovoljite“ mamu i upropastite vas zivot!!!


Zadovoljite“ mamu i upropastite vas zivot!!!

Zasto nam mame kvare zivot, kad nas najvise vole? Cime smo mi to zasluzili?
Ima li nacina da se to spreci?

Biti roditelj, podrazumeva veliku odgovornost. Ne, pardon, najvecu odgovornost. Roditeljstvo je najtezi  ispit za svakog coveka. Posebno za mame.Nema tezeg.
A da li su one spremne za to? Otvorite oci oko vas, i videcete. Malo njih je zaista spremno da prodje taj ispit sa prelaznom ocenom. Ne, nemojte mame da se odmah ljutite. Objasnicu vam i zasto je to tako.
Nema niceg loseg u tome biti u drugom stanju i dobiti dete. Volele ( ili ne ) vi ste sada novi covek. Ali, ko vas spremio za vasu novu ulogu? Je ste li pohadjali neku skolu? Da li znate sta znaci imati dete? Vaspitavati ga na pravi nacin?
Da, sada se sigurno pitate, otkud meni pravo da vas kritikujem? Ne, ne kritikujem sve vas, ali ako ste se pronasli, dobro je. Jos postoji nade za vas. Da se promenite. Da, da. Nikada nije kasno.

Da krenemo redom.
Odrasli muskarci i nezrele mame. Ne, bolje ovako. Nezreli muskarci i duplo manje zrele mame. Da, tako moze. Sta s tim? Pa, nista. Jel to normalno? – Naravno da nije, a zasto?
Evo ovako: Imate odraslog muskarca ( koji je presao 30-tu ), pokusavao da uspe na ljubavnom planu, ali mu nije nikada i nikako islo. Kako treba. Uvek je mama bila number 1. Uvek je bila prisutna u njegovim mislima, osecanjima i delima. Cak i kad je s devojkom. Telofon zvoni ( po 15 - ti put ),  a on kaze: Evo me, stizem na veceru. A devojka ga pita: pa samo sto smo narucili kafu, gde ces? – Ohladice se vecera, kaze on. I polazi kuci. A partnerka, nije se ni zagrejala, vec se ohladila. Al ne samo za seks, nego i za njega. Nije da nije pokusavala, trudila se ona. Milion puta do sada. Ali sada je dosta. Mama je pobedila, kako je rekla jedna moja poznanica, zaleci sto nije mogla da se izbori s tim. Ko je kriv? Pardon, ko je odgovoran? I mama i sin.

A sta cemo sa relacijom mama- cerka? Da, dosta vise o maminim sinovima. Za njih i ima neko opravdanje ( o tome cemo kasnije ). Ovo nije tako cesto spominjano, ali itekako postoji. Posebno danas ( ali i ranije ). Tranzicija, muka, siromastvo. I mame su se promenile. Pa kazu: Cerko, nije bitna ljubav, bitno je sta ima da ti da. Prstenje, zlato, kola, stan... Sta god, samo da se vidi. I bice ti dobro. Mozda ne na pocetku, ali shvatices da je to najbitnije u zivotu. Komfor. Udobnost. Djakuzi. Nema vise autobus, nema vise taksi. Nema vise vlage i oronuli zidovi u tvom stanu. I momak koji jedva krpi kraj sa krajem. Ali on me voli- kaze ona. Pa sta, pa sta i ako te voli. To je jedino sto ima da ti da. Kao da je to malo?- pitam se ja. Za takvu mamu jeste. A na kraju i za cerku. Tragicno zar ne?



Ajde sada da vidimo kakav psiholoski profil imaju ovakve mame?

Uglavnom :
Nemaju stalni posao ( a i ne rade nista produktivno )
Najcesce nisu u braku ( a i kad jesu, kao da nisu )
Ne vole svog partnera ( a mozda i nikad nisu nikoga volele )
Isfrustrirane su zbog mnogo cega, a posebno zbog  njihovog trenutnog statusa ( sve imaju nekoga, a one nikoga )
Jako su egoisticne i posesivne

Ono sto posebno odlikuje ove mame, je sto one u sustini i ne vole svoje decu. A kako bi mogle da ih vole, kad nisu nikada spoznale ljubav, pa su uglavnom razocarane. Paradoksalno, ali istinito, oni posesivno “vole“ svoju decu, kako deca ne bi bila bolja od njih. Zatvaraju ih u jedan zacarani krug, iz kojeg tesko ima izlaza. A sve to pod parolom: Mama te mnogo voli.
E pa nije tako.
Kad bi me volela, onda bi mi dala prostora da zivim, da disem, zato sto ona zna da je to meni bitno. Ali ona ne zna sta je bitno. A cak i kad nesto zna, jel njoj stalo do toga sta je meni bitno?Pa nije, naravno. Stalo joj je samo do same sebe.Nista vise. Jasno kao dan.
Ona uvek zna sta je pametno za njeno dete ( pa cak i kad je preslo 30 god. ). Kako to da ona uvek zna sta je dobro, kad nije znala za sebe? Kome ona sada soli pamet?

Zato deco moja odrasla, ponekad posumnjajte u ljubav vasih roditelja. Nemate sta da izgubite.
Ako slucajno vidite nesto od ovoga sto sam gore naveo, usprotivite se. Ne, nista nece biti.
Necete izgubiti ljubav vase mame. Kako da je izgubite, kad je niste ni dobili?
Samo onaj ko je dobio pravu ljubav moze nesto da izgubi. Vi, vi ne mozete.
Vi samo moze da dobijete. Kad shvatite da imate pravo na zivot. Normalan. A ne pod prismotrom. Pogotovo ne od vase mame.
Vi ste dosli na ovaj svet da dobijete pravu ljubav. A ne kvazi ljubav. Ali, tesko moze da promenimo mame. Cak i da citaju ovo. Ali mozete sebe. Zbog vas. Kako ne bi upropastili  svoj zivot. Na kraju cete ostati sami, sa mamom ili bez. Svejedno. Nema previse razlike.


P.s. Nije da branim muskarce koji se nadju u ovakvim okolnostima, ali evo jedan savet ( ne od mene, nego od Frojda, kako bi bolje razumeli muskarceJ ) svim zenama  koje se nadju u kontaktu sa maminim mazama:
Majka ne daruje samo zivot muskarcu. Osobine majcine on trazi u svojim izabranicama docnije citavog zivota. Zigmund Frojd

Nemojte da prihvatate mamine sinove, ali dajte sansu muskarcima koji nisu patoloski vezani za majku,  time sto cete biti vise nalik njegovoj majci. Ne samo zbog njega. Prvenstveno zbog vas. Taj muskarac ce vam najvise uzvratiti. Ljubavlju. A to je jedino sto vam je potrebno. ISKRENO SE NADAM!:)))




Нема коментара:

Постави коментар

PREDIGRA TOKOM SEKSA - KOLIKO VAM JE STALO DO NJE? 1. Predigra je uvertira u seksu, ali se čini da je muškarci i žene ne dož...