недеља, 13. децембар 2015.

Kako se udvarati devojci?
Uvod

Žene su kompleksna  bića. To podrazumeva da one imaju svoju posebnost, specifičnost u načinu ophođenja prema sebi,drugima. Ipak, postoje neke univerzalne karakteristike.
Kad su u pitanju muškarci većina žena voli iskrene, poštene, duhovite, harizmatične muškarce, koji su sigurni u sebe, slušaju i razumeju ženski svet, prihvataju njene važne potrebe i znaju da se dobro provode.

Međutim, iako se većina žena  izjašnjava da traži na primer stabilnost, t.j. sigurnost kod muškarca, ne podrazumevaju sve žene istu stvar kada govore o tome.
Za neku je to novac, za drugu pažnju, za treću stan, kuća, a za većinu je sve to zajedno.

Verovatno starost žena i njeno životno iskustvo mogu uticati na njenu procenu muškarca. Mlade, nezrele žene, bez posebnog ljubavnog i životnog iskustva verovatno će više “padati“ na velike,lažne, priče muškarca o stvarima koje i on može omogućiti, dok će zrele žene više ceniti iskrenost, samopoštovanje muškarca, želju da izgradi stabilnu vezu i sl.

Neke žene zaista ne znaju šta žele, pa je muškarcu veoma teško da dopre do njih. One stalno menjaju svoje ponašanje, modifikuju ga u zavisnosti od trenutnih emocija i to stvara priličnu konfuziju u glavi muškarca.

Vredno je napomenuti da muškarac nikada ne treba da uzima njeno nezadovoljstvo veoma lično, jer u mnogim slučajevima on nije izvor njene negativnosti.

Uprkos želji muškarca da joj ugodi i uradi sve, kod nekih žena to izaziva kontraefekat, jer se on na taj način prilično podređuje, a žene uglavnom vole muškarce koje imaju svoje ja i dostojanstvo.
Ipak, ženama treba jasno staviti do znanja da su poželjne, žena mora videti iskrenu želju u očima muškarca. Da bi ste to zaista postigli dobro je u početku pitati sebe: Koliko mi je zaista  stalo da budem sa ovom osobom?

Ukoliko iz bilo kojih razloga (nije vam dovoljno privlačna, ili sebe forsirate samo da bi ste pokazali svoju muškost) ne želite dovoljno da budete s njom, ona će to primetiti, a većina žena će vas  nekim suptilnim načinom testirati“.

Zapamtite, vaša iskrena želja da budete s njom je najbitniji parametar.


U nastavku opisujem 10 parametara na koje je potrebno obratiti pažnju u prvim susretima sa ženama:
Vaš unutrašnji svet.  Seksualna želja je veoma krhka, lako se može uništiti. Ukoliko ne održavate mentalnu higijenu, ako su vam svakodnevne misli obojene crnim slovima, ako loše spavate, ne hranite se zdravo i redovno, jako ste zabrinuti, ljubomorni ili ljuti, onda nemate potrebne uslove da osećate želju.
 Pokušajte da razgovarate sa sobom, bez osuđivanja i tumačenja, odredite sopstvene prioritete, nađite načina da napunite baterije. Ukoliko ste veoma napeti, pokušajte da ispraznite napetost nekom fizičkom aktivnošću (plivanje,trčanje,košarka,tenis).
Kasnije, pređite na neku tehniku relaksacije ili pasivnu meditaciju:
- Udobno se smestite u neku fotelju, zatvorite oči i pustite da se misli odvijaju. Vaš zadatak je da budete svedok, da posmatrate te misli bez nikakvog procenjivanja, tumačenja ili osuđivanja. Imajte na umu da te misli nisu vaše, da one dolaze i odlaze, i da nije potrebno da se identifikujete s njim. Zapamtite, vi niste te misli, one ne određuju vas.
Vežbajte ovu vežbu kad god možete, a najbolje svakog dana kad ustanete i pre spavanja, dovoljno je 10-tak minuta za početak. Kasnije možete da povećate vreme. 
Kako je rekao jedan moj klijent: Ova meditacija pomaže da se osećamo kao da smo se umili sa nekom izvorskom vodom na planini – sveži i odmoreni.
Ipak, imajte u vidu da će u početku biti teško, ali budite istrajni. Vremenom ćete se osećati bolje i opuštenije u sopstvenoj koži.

Njeno raspoloženje. Jedna od bitnijih stvari kad su žene u pitanju je njihovo raspoloženje. Nije svejedno u kom modu“ ste ih upoznali ili planirate da ih upoznate. Zato, uvek na početku posmatrajte, da li je žena koja vam se dopada namrštena, tužna, ljuta, besna itd. Ako procenite da je negativna, šanse su vam veoma male (ipak neke žene nesvesno traže utehu od muškarca, pa bi ste vi u tom slučaju poslužili kao “rame za plakanje“ - što može poslužiti za približavanje).
Najbolje je delovati, t.j. pristupati ženi kada se ona oseća dobro, lepo se provodi, pozitivna je sa sobom i drugima, tada su šanse veće. Zato, uvek pratite njeno raspoloženje, ali nemojte praviti kardinalnu grešku: Da pomislite da ste vi uzrok njenog neraspoloženja, jer na taj način stvarate loša osećanja prema sebi, a to vam nije potrebno u kontaktu sa ženama.


Početni kontakt. Ništa nije bitnije od prvog kontakta (prva impresija se ne može ponoviti drugi put), ali to ne znači da vam žena neće dati priliku neki drugi put, ukoliko ste dovoljno strpljivi i željni nje.
Mnoge žene vole neobavezni, slučajni, neposredni prvi kontakt (da podseća na filmsko udvaranje), gde se ne vidi jasno vaša želja da ih odmah “bacite“ u krevet, već pre svega želja za razgovorom , prijateljstvo, upoznavanje. (pr. U marketu pitajte devojku da li je neki ženski šampon i za mušku kosu i sl. , ili u kafiću da li želi muško društvo za ples i igru itd.. ).

 Znači, veoma bitno je da žena ne nasluti da je ona samo vaš seksualni objekat (žene vole da budu seksualni objekat, ali najčešće u kontekstu dobrog odnosa i ljubavne veze). Pokušajte da sve bude neplanirano (pr. slučajni dodir prilikom mimoilaženja, osmeh kada vas gleda, pitajte da li može da stavite piće na njen sto, dok se vi zabavljate i sl.)


Vaš i njen govor tela. Vaš govor tela je na prvom mestu, jer su to značajni neverbalni signali koje šaljete njoj. To podrazumeva da ne birate ekstreme ( da ste previše mirni ili previše razuzdani ), već da odaberete izbalansiran način da se zabavljate i igrate.

Može vam poslužiti vežba kod kuće: Pustite neki video klip ili samo krenite da džuskate uz neku vašu muziku.Dopustite da se telo slobodno i zadovoljno kreće. Može vam pomoći ako vidite nekoga ko dobro igra, ili još bolje ako je taj isti dobio pohvale od neke ženske osobe. Vaš zadatak nije da ga kopirate, ali možete preuzeti neki deo njegovog repertoara i ugradite u vaš personaliti“.

Kada iskreirate određeni način zabavljanja, pokušajte da to testirate u praksi, i pratite reakcije drugih. Ne mora da budete prihvaćeni od svih, ali gledajte da budete umereni, niti prebrzi, niti suviše spor ritam. Kada ste stvorili svoj ritam,drugi korak je da pratite njen ritam.
Kako se ona provodi, pleše li sporo, brzo, sama ili sa drugima. Ili samo stoji, pasivno cupkajući u mestu. Vaš zadatak je da uskladiti svoj sa njenim ritmom. Ne smete biti prebrzi ako je ona statična, niti pak suviše pasivni ako je ona suviše dinamična. Posmatrajte i prilagođavajte se, ali ne gubite vašu spontanost koju ste razvili kod kuće.


Mogućnosti za približavanje. Žene vole muškarce koji su zainteresovani za njih i koji im se dopadaju. Na početku pošaljite joj pogled, sa osmehom, ako vam uzvrati znači da je prijemčiva za vas. Nakon par minuta možete da joj pristupite na pr. Zdravo, ja sam Marko, a ti?... Kako se provodiš ovde, jel ti se dopada muzika, jel često izlaziš ovde itd...
Znači, neka neobavezna priča, vezana za momentalnu situaciju...Tek kasnije, ukoliko popričate neko vreme možete da krenete sa pitanjem: Da li studiraš, čime se baviš, gde živiš itd...
 Obratite pažnju da budete odmereni, ni suviše napadni, ni preterano pasivni. I uvek idite polako, ženama to veoma prija. Možete da pitate šta bi želela još da popije i sl...Svo to vreme posmatrajte njen govor tela, koliko se smeška, da li joj je prijatno ili dosadno sa vama, želi da ostane ili da ide kući, pa možete i da proverite njeno stanje: Jel se osećaš prijatno u razgovoru sa mnom ?( da bi dobili verbalni fidbek)...Ako situacija teče dobro, možete pitati za nastavak večeri, na nekom  drugom  mestu, ili da negde pojedete nešto.

 Imajte u vidu da se ne trudite previše da je impresionirate, ona mora znati da niste  očajni, da možete dobro da funkcionišete i bez nje. Možete nakon lepog druženja, da potražite kontakt (telefon, facebook i sl.)...

Ako je situacija komplikovanija, recimo da joj se ne dopadate fizički, da vam ne uzvrača pogledom i sl., onda je vaš zadatak da to nadoknadite na neki način. Može vam koristiti ako ste duhoviti, uporni, ako imate lepu priču, određenu životnu filozofiju, vedrinu itd...
Žene ne vole plačljivke, mamine sinove i neke koji  misle samo o provodu sa drugovima. Pogrešićete ako krenete da se u startu žalite na finansije, planirate budućnost s njom ili pričate o problemima... Time ćete je pre uplašiti, nego prijatno uzbuditi.
Takođe, obratite pažnju na vašu higijenu, kako mirišete, da li su vam zubi oprani (da nemate loš zadah - koristite žvaku), da li je garderoba čista, jednom rečju proverite da niste zapušteni“(to odbija žene).

Večina žena ne voli da neko bulji u njih, da ih skida“ pogledom, tako da budite diskretni kada to radite (da ne ličite na “seksualnog manijaka“)... Priča oko seksa i “privođenje“ u krevet ostavite za malo kasnije, ne mora da vam to bude primarni fokus (jer žena generalno ne želi da ispadne “kurva“ u vašim očima).

Kada niste dovoljno fizički privlačni za nju, onda je potrebno da budete dovoljno uporni.

Pr. Moj otac se dugo vremena udvarao mojoj majci, koja ga je odbijala, da bi nakon par godina (u medjuvremenu je on imao druge osobe kao i moja majka) on ponovo pozvao nju telefonom da izađu. To je bio dan kada je otac moje majke, moj deda, slavio rođendan, pa je ona pristala da sa svojom drugaricom i njenim momkom izađu u neki restoran. Nakon par meseci su se njih dvoje uzeli.

To govori da se u većini slučajeva upornost isplati kod žene, samo treba pogoditi pravi trenutak. Da bi se to desilo, morate biti uporni i veoma strpljivi.

Iznenađenje. Žene obožavaju prijatna iznenađenja, tako da se ne libite da ih priređujete. Pr. Vraćate se s posla, kupite neki cvet ili čokoladu i odete do vaše simpatije, na poslu ili gde možete da je nađete...Ipak, i tu morate da budete obazrivi, da joj ne priredite neki šok, na primer: Ona drži neko predavanje na fakultetu, a vi prekidate nju samo da bi ste pokazali vašu zainteresovanost i lucidnost.
 U svoj repertoar možete uključiti komplimente kada ih ona najmanje očekuje ( pr. ako se nije nešto posebno spremala za izlazak, a vi joj kažete kako je lepa, ako misli da joj frizura loše stoji, a vama se baš dopada i sl.), pohvale na račun njene ljubaznosti, iskrenosti, smisla za humor itd... Ali, i ovde imajte meru, neke žene ne vole previše reči hvale (možda su ih prečesto dobijale od drugih pa im sada to ne znači puno i sl.), ili su navikle da se uzbuđuju na negativne poruke (kad ih neko odbacuje, vređa i sl.-jer su imali traumatsku prošlost).... Vi ne znate kakva je ta osoba, pa je najbolji način da idete po sredini, ni previše toplo, ni previše hladno...

Romantična atmosfera. Ako ste ostvarili početni kontakt, pozovite je na pravi“ susret, oči u oči, lice u lice, jedan na jedan. Rezervišite mesto u nekom lepom restoranu ili kafiću, gde možete biti intimniji, bez mnogo gužve i buke, ili je pozovite u bioskop (ne pozivajte je odmah kući, jer još uvek nema dovoljno poverenja u vas).
Na drugom susretu (a može biti i prvi susret) počinje stvarno upoznavanje (jer predhodno možda je bilo preglasno u diskoteci ili kafiću, ili bilo puno ljudi pa niste imali vremena jedno za drugo). Možete da joj kupite neki cvet ili sitan predmet (sa obeležjem koji ona voli) kao mali znak pažnje.
Sada pokušajte da budete prisutni (relaksacija pre izlaska vam može pomoći), da postavljate pitanja o njenom životu, profesiji, porodici, odnosima sa drugim ljudima, šta voli, ima li neki hobi itd. Ne zalazite previše duboko ukoliko ona ne želi, ipak su to intimne stvari koje možda ne želi da podeli sa vama na početku. Posmatrajte šta joj prija da priča, a šta ne, pa prilagođavajte se u skladu s tim. Ako vidite da je neka tema opterećuje, pokušajte da promenite fokus ili da nađete vedriju stranu te tematike.
Neke žene vole da budete dzentlmen, neke ne, ako su starije budite više gospodstveni, ako su mlađe, ne morate biti tako rigidni. Većina žena voli da je muškarac pažljiv, pa sipajte piće, pitajte kako joj se dopada mesto, hrana, celokupna atmosfera.
Prvi sastanak trebalo bi da bude ograničenog trajanja, ne više od sat ili dva. Ako vam se dopadne lako ćete dogovoriti duži sastanak za sledeći put. Na izlasku pridržite joj kaput ili jaknu, ostavite bakšiš konobaru.

Pozitivna energija. Vaša pozitivna energija, koja sadrži pravu  dozu humora i harizmu, lako će otključati vrata ženskog srca. Ne morate biti stand up“ komičar, niti da urnebesno pričate viceve. Dovoljno je da znate da se šalite na svoj, a posle i na tuđ račun. Koristite brojne asocijacije, iz vaših prošlih iskustava, ili trenutnih zbivanja (pr. Ako dugo čekate konobara, možete se pitati naglas da li je on možda crnogorac ili glumi crnogorca ili ako je kuvar spremio dobru klopu da kažete nesto poput: Ja bi ovog zaposlio kod mene kući, da malo zameni mene itd...).
Što se više igrate rečima, prikladno smeškate, pričate pozitivna iskustva, na dobrom ste putu. Nemojte previše glasno da žvađete hranu ili žvaku, da se na silu smejete, čačkate zube otvorenim ustima, ili da pričate kako je loša ekonomija, standard, društvo. Niste izašli s njom da ona zameni vašeg psihologa, već da se dobro provedete u komunikaciji, muzici, hrani, plesu i lepim stvarima.
Zato ostajte fokusirani na ono što je dobro između vas dvoje, i što bi moglo još više da vas poveže. Birajte teme koje vas povezuju (gde ste slični, na pr. oboje volite mediteransku hranu), izbegavajte one koje vas udaljavaju od nje (na pr. vi slušate narodnu, a ona zabavnu muziku).

Da bi ste podigli svoju pozitivnu energiju, možete uraditi jednu Vezbu: Spisak vrlina“.

Na jedan list papira napišite 7-10 pozitivnih osobina koji karakterišu vas kao osobu. Ako ne možete da se svega setite, ostavite malo vremena, pa kad vam neko udeli kompliment ili kaže nešto lepo o vama, vi zapišite. Kada budete imali ceo spisak vaših vrlina, vaš zadatak je da svaki dan pogledate u jednu vrlinu, pa se nekoliko puta u toku dana prisećajte  u kojim situacijama ste bili takvi, ko vam je udelio lepu reč itd...
Zapravo, tog dana  vi se družite“ sa jednom pozitivnom crtom vaše ličnosti. Sledeći dan odaberite drugu vrlinu na spisku, i oživljavajte je tokom dana... To će vam pomoći da osvestite lepe strane koje imate, a koje možda zaboravljate da uopšte postoje.Prvi poljubac. Može se desiti bilo kada i u bilo koje vreme. Ali, u večini slučajeva, žene vole kada su tome predhodili slučajni dodiri, kada ste stvorili određenu fizičku bliskost, kada ste sami, bez prisustva drugih ljudi... Ne postoji tačno vreme kada treba da je poljubite (ili ona vas), ali obično to ide na kraju večeri, kada je ispraćate kući (na pola puta) ili kada treba da se rastanete.
Možete da pokušate da je nežno zagrlite dok hodate, da bi proverili koliko vas želi, ili da pitate kako se provela. Kada odlučite da je poljubite,budite dovoljno blizu nje, gledajte je u oči, ciljajte mesto između usana i obraza, i pripijte vaše uz njeno telo. Ako to lako prihvati, onda produžite dalje, sa poljupcima na usnama (pa zatim francuski poljubac-duboko).

Ukoliko se odmakne, onda to pokazuje da joj je potrebno više vremena za upoznavanje ili da ne želi da ima nešto više sa vama. Da bi ste to saznali, pustite nekoliko dana da vidite da li će poželeti da se vidite još koji put ili će poželeti da budete samo prijatelji i ništa više.


Razvojne perspektive. Ukoliko se desio prvi poljubac, sada je trenutak da sledećih dana proverite vaša osećanja. Da li vam je bilo lepo, da li želite da ponovite susret, i da pustite da ona takođe razmisli o zajedničkom druženju.
Nemojte postati opsesivni, da joj odmah zvonite telefonom sledeći dan čim ustanete, ili da pošaljete 100 poruka pre spavanja. Morate biti mudri, strpljivi, da pokažete sigurnost u sebe.
Žene vole muškarce koje su zauzete, imaju posao, vredno i naporno rade, uspešni su, i nisu samo opterećeni njima. Pokazali ste interesovanje za nju, sada dajte joj  potrebnu slobodu. To ne znači da treba da prođe nedelju dana do sledećeg kontakta, ali uvažite njen raspored i ritam života postavljajući jasno pitanje (nakon dan ili dva): Meni je bilo predivno prošli put sa tobom, da li si slobodna ovih dana da se ponovo vidimo (sada možete predložiti neko novo mesto, dovoljno interesantno za oboje).Dodatak    
Šta žene žele

ü  Ženski stil je različit od muškog. Žene vole da razgovaraju – intimnost lice u lice“, dok muškarci vole da obave aktivnost, reše problem – “intimnost rame uz rame“.
ü  Žene pridaju mnogo važnosti rečima i razgovoru.
ü  Za žene, seks ima smisla samo u kontekstu veze u kojoj ima nežnosti i brige.
ü  Žene vole da muškarac bude potpuno prisutan.
ü  Žene cene muškarce koji ih slušaju i uzimaju za ozbiljno.
ü  Žene su više raspoložene za vođenje ljubavi kada je u toku romantična/erotska veza.
ü  Za razliku od nas, žene koriste reći kako bi premostile odstojanje.
ü  Žene više uzbuđuju reči i dodir nego ono što vide.
ü  Nežno dodirivanje ženama je veoma važno.
ü  Žene obično više vole postupno približavanje seksu.
ü  Žene vole muškarce koji pokazuju osećanja tokom seksa.
ü  Žene vole muškarce koji razumeju da su ženski orgazmi složenija stvar nego muški.
ü  Žene vole da budu i fizički i emocionalno bliske posle seksa.
ü  Žene vole muškarce koji su iskreni.
ü  Žene vole kada muškarci priznaju da ih nešto brine u vezi sa seksom.


Dobar ljubavnik je:

Ø  Iskren
Ø  Odgovoran
Ø  Prisutan
Ø  Pažljiv
Ø  Komunikativan
Ø  Koji sluša
Ø  Koji sledi sopstvene želje
Ø  Osetljiv je za partnerku
Ø  Koji zna kako da se provede i lepo zabavlja
Нема коментара:

Постави коментар

PREDIGRA TOKOM SEKSA - KOLIKO VAM JE STALO DO NJE? 1. Predigra je uvertira u seksu, ali se čini da je muškarci i žene ne dož...